Тексты принадлежат их владельцам и размещены на сайте для ознакомления.
|
КВАЛІТАТИВНИЙ [КВАЛИТАТИВНЫЙ] - якісний,
той, що відповідає запитам.
КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ (КВАЛИФИКАЦИОННЫЕ
ТРЕБОВАНИЯ] -вимоги, що ставляться до працівників, службовців пев-них
професій, учасників загальної справи, маркетингових акцій, програм, торгів
тощо.
КВАЛІФІКАЦІЯ [КВАЛИФИКАЦИЯ] - професійна
здатність (зрілість) працівників, їх підготовленість до якісного виконання
конкретних видів робіт. К. визначається наявністю знань, уміння. фахових
навичок, досвіду.
КВАЛІФІКАЦІЯ РОБІТНИКА [КВАЛИФИКАЦИЯ РАБОЧЕГО]
- рівень професійної підготовки і технічних знань робітника та набутий
практичний досвід. Для оцінки К.р., а також робіт, які він виконує, користу-ються
спеціальними тарифно-кваліфікацій-ними довідниками, розробленими окреми-ми
галузевими структурами, великими ком-паніями, міністерствами. Рівень кваліфіка-ції
може визначатись за кваліфікаційними розрядами, де нижчим є 1 -й, а найвищим
- 6-й розряд (залежно від галузі народного господарства, фірми, компанії).
КВАЛІФІКОВАНИЙ [КВАЛИФИЦИРОВАННЫЙ] -досвідчена
особа з високим рівнем професійної кваліфікації.
КВАЛІФІКУВАТИ [КВАЛИФИЦИРОВАТЬ] - 1. Характеризувати,
належати за ознаками, якістю до певної категорії, групи. 2. Визна-чати
ступінь фахової (спеціальної) підготов-ки (кваліфікації) когось до певної
праці. 3. Оці-нювати, визначати, стверджувати якості, дії когось, чогось.
КВАНТИФІКАЦІЯ [КВАНТИФИКАЦИЯ] - вимір
якості у кількісних, числових величинах, напр., у балах.
КВАРТА [КВАРТА] - 1. Неметрична одини-ця
ємності, місткості в США (0,946 л), Вели-кобританії (1,1364 л) та інших
країнах. 2. В Україні за часів Австро-Угорщини - четвер-та частина літра.
3. Міра довжини в ряді країн Латинської Америки (20-21 см).
КВАЧА [КВАЧА] - грошова одиниця Замбії
та Малаві, дорівнює 100 нгве.
КВИТАНЦІЯ [КВИТАНЦИЯ] -офіційний до-кумент,
що видається на руки особі чи орга-нізації на підтвердження прийому грошей
або інших цінностей. Видає її працівник, який приймає цінності (касир,
комірник то-що) особі, що їх здає, як самостійний рахун-ковий документ
(у цьому разі виписують та-кож копії і корінець К., які використовують
для обліку) або як частину (відривну) основ-ного рахункового документа
(напр., прибут-кового касового ордера). УІС. вказується но-мер прибуткового
касового ордера, від кого прийнято гроші, сума і дата внесення.
|